Yoga

Gravidyoga

I gravidyogan förbereder vi kropp och sinne för graviditet och att föda. Med specifika övningar stärker vi kroppen och hjälper den att hålla sig i form under denna tid av förändring. Vi får ökad kroppskännedom och närvaro vilket hjälper oss under både graviditet och förlossning. Kursen är förlossningsförberedande och tillsammans med en profylaxkurs med din stödperson ger det en bra grund inför den stundande födseln.

Gravidyogan ger möjligheten att komma i kontakt med oss själva och barnet i magen.

Denna gravidyoga har sitt ursprung hur hatayogan och kommer ge möjlighet till både avslappning och träning av medveten närvaro, bäckenbottenmedvetenhet samt mer fysisk och aktiv träning för den som önskar. Jag ger möjlighet att alltid känna in vad du själv behöver just för tillfället och anpassa efter det.

Inga förkunskaper krävs.

Kursen ges i Uppsala på Uppsala yogaskola. Anmälan görs här. Du kan gå flera kurser under graviditeten.

gravidyoga
gravidyoga i Uppsala hösten 2020

Mamma/baby-yoga

Mamma/baby-yogan erbjuder en stund tillsammans med ditt barn. Denna yogastund har fokus på mjuka och stärkande övningar som behövs efter att vi burit och fött barn. Vi övar styrka, rörlighet och medvetande och har mycket fokus på bäckenbotten, core och hållning.

Denna yoga är oerhört tillåtande. Här kan du komma och bara vara, helt utan krav på prestation, med ditt barn och du behöver inte bekymra dig om det är missnöjt, låter eller bara vill amma.

Inga förkunskaper krävs.

Ta gärna med en filt till bebisen att ligga på.

Enköping: Kursstart 20:e augusti. Anmälan görs här.

En kurs är 5 tillfällen och det går bra att gå flera kurser efter varandra.

Om du vill betala med friskvårdsbidrag från Actiway måste du boka via eva.grape.ersson@gmail.com

yoga tillsammans med din bebis
yoga med ditt barn

Plats och tid för yoga

Gravidyogan och mamma/baby-yogan hålls i Åsenstugan, Västra åsgatan 2 i centrala Enköping. Gott om parkering utanför och plats för barnvagnar.

Mamma/babyyoga

Kursstart: 23:e januari kl 9:15-10:15.

Kursstart: 27:e februari 9:15-10:15

Gravidyoga

Kursstart: 23:e januari kl 19:00-20:30

Kursstart: 27:e februari kl 19-20:30

I dagsläget har vi bara yoga i Enköping med Eva. Hör gärna av dig om intresse finns för yoga i annan stad. eva.grape.ersson@gmail.com