Föda med stöd-doulor

Här presenterar vi doulor som har gått vår doulautbildning Föda med stöd och blivit certifierade genom oss.

Tove Wendel, Doula i Stockholm

” It ´s true that birth is a huge force that is certainly bigger than us and cannot be fully controlled. It ´s also true that there is so much we can do to maximise our chances of a positive experience ”Milli Hill”.

Milli Hill sammanfattar det så bra. Oavsett vad du eller ni önskar hoppas jag kunna bidra med verktyg och trygghet för att födseln och den första tiden med det lilla barnet ska bli så bra som möjligt.

Jag arbetar som barnsjuksköterska på BVC. Där har jag mött många nyblivna föräldrar och fått ta del av deras tankar och känslor kring födslar. Utifrån de här mötena och berättelserna föddes min önskan att bli doula.

Jag arbetar tillsammans med Leontine. För att maximera er trygghet har vi alltid dubbeljour. Vi kan även byta av varandra om förloppet skulle bli långdraget. Läs gärna mer om oss på douladuon.se/

Välkommen att höra av dig!

Sofia Garfield doula i Skåne, Lund och Malmö

Jag heter Sofia Garfield och finns i Skåne, Lund och Malmöområdet.
Efter att jag födde mitt barn 2019 insåg jag att kvinnor och deras familjer oftast behöver mer stöd än vad som finns idag. Med en brinnande passion för att hjälpa kvinnor transformeras, i säkerhet och egen kraft, under graviditet, förlossning och post partum gick jag utbildningen Föda Med Stöd VT22 och blev äntligen en doula, på riktig! Allt jag lärt mig, läst och upplevt själv tar jag med mig in i detta heliga arbete. Jag brinner för att hjälpa kvinnor må bra under hela resan från början till ”slut”. Jag finns för dig som söker stöd, praktiskt information om hur du kan uppnå på bästa sätt den förlossning som är viktigt för dig. Jag har tillit att du kan, oavsett vad! Jag stöttar dig under förlossningen och gör allt i min makt för att du ska få exakt så som DU vill. Jag finns även för din partner så att hen ska veta vad hen kan göra för att finnas för dig så att ni kan uppleva detta tillsammans.

Kontaktuppgifter: sofia@palm.st eller 0709634844

Instagram @with_women_doula

Johanna Gravestam Doula i Stockholmsområdet samt Södertälje

Jag heter Johanna och finns här för dig som söker doula i Stockholmsområdet eller Södertälje. Jag bor i Huddinge med mina tre barn och har alltid varit intresserad av graviditet och födslar. Inför en av mina egna förlossningar anlitade jag en doula och där väcktes intresset att också själv utbilda mig till doula. Jag märkte då hur mycket förberedelse, information och trygghet inför födseln betydde för en positiv upplevelse.

Jag är diplomerad doula genom Föda med stöd-utbildningen ht 21 och du kan anlita mig som stöd före, under och efter förlossningen. Tillsammans utgår vi från dig och dina behov och önskemål och skräddarsyr ett paket som passar dig och eventuell partner. Jag kan även ge stöd digitalt om så önskas. Vi kan inte styra över hur allt kommer att bli men tillsammans kan vi öka chanserna till en positiv upplevelse.

Utöver att vara doula är jag utbildad lärare och arbetar idag som studievägledare för studenter på en högskola.

Kontaktuppgifter Instagram: doulan.i.huddinge

jnssk@hotmail.com eller 070-4330194

Annette: Doula i Kiruna, Gällivare och Luleå

Jag heter Annette och finns här för er som söker certifierad Doula i Kiruna, Gällivare och Luleå med omnejd. Jag vill göra allt för att du som gravid/partner ska känna dig trygg och stärkt inför och under födseln. Men också efteråt i din nya roll som förälder med allt som det kan innebära.

En födsel är en av de största händelserna i våra liv. Vi kan inte styra över hur allt blir, men vi kan förbereda oss för att öka chanserna till en stärkande och positiv upplevelse oavsett var och hur barnet väljer att födas.

Känner du oro eller rädsla, för det okända som väntar eller efter tidigare födelseupplevelser, över avståndet till Förlossningen och hur framkomligheten kommer vara? Eller är du kanske nyfiken och förväntansfull? Önskar du föda utan smärtlindring eller prova allt som erbjuds? Är du partner och önskar tips på vad du kan tänka på och hur du kan vara ett stöd under födseln?

Jag erbjuder skräddarsydda Doulapaket utifrån era behov och önskemål. Oavsett om ni vill ha ett helt paket (med förberedande samtal, jour kring beräknat datum för födseln, samt eftersamtal), om ni vill boka in enbart förberedande samtal/kurstillfällen med praktiska övningar och verktyg inför födseln, eller få stöd och hjälp med någonting efter födseln. Ibland har jag också möjlighet att ta uppdrag med kort varsel så tveka inte att höra av er!

Jag finns på instagram: @norddoula, samt facebook: NordDoula. Ni når mig också direkt på norddoula@outlook.com.

Emma Åslin Stårsta (Hela Moderskapet), Doula i Umeå/Västerbotten

Emma Åslin Stårsta – doula

Dina behov är viktiga när du föder! 

Tillsammans med dig plockar jag fram det du behöver för att känna dig kraftfull, säker och trygg att föda barn på dina villkor. Mig kan du anlita som stöd före, under och efter förlossningen, och även som post-partum stöd den första tiden med den nya bebisen (t ex för amningsstöd och avlastning). 

Jag driver även en webshop där du kan du köpa Mammakassar, Peppkort till mammor och annat som du som nybliven mamma både behöver, och vill ha. Jag tar doulauppdrag i Umeå med omnejd och kan även ge stöd digitalt i hela landet.
Emma Åslin Stårsta

www.helamoderskapet.se
helamoderskapet@gmail.com

Caroline Kirschon, doula i Stockholm

Caroline Kirschon, doula i Stockholm
Caroline Kirschon

Mitt namn är Caroline Kirschon och är certifierad doula. Jag har alltid varit fascinerad av födslar och när jag själv var gravid ökade mitt intresse att utforska kroppens inneboende krafter. Tillsammans med stöd från min doula hade jag rätt förutsättningar för en upplevelsebaserad fysiologisk förlossning.

Som certifierad doula arbetar jag utifrån Föda utan rädsla verktygen, andning, rösten, avslappning och tankens kraft. Enkla i sin beskrivning och otroligt kraftfulla verktyg under förlossningsarbetet. Under förberedande samtal går vi genom verktygen i teorin och i praktiken. Jag finns med som stöd under graviditeten och i förberedelsen inför förlossningen, närvarande under förlossning och efter födelsen.

Jag tror på kroppens förmåga att alla kan föda barn med rätt förutsättningar, och med kontinuerligt emotionellt och känslomässigt stöd kan trygghet öka för att få en stärkande och positiv förlossningsupplevelse, som du bär med dig som en av de största händelserna i ditt liv samt ger en otroligt välgörande start på  föräldraskapet. Min målsättning som doula är att bidra med individanpassat stöd till födande, att föda på sitt sätt och på sina villkor, utifrån hens rättigheter.

Utöver att vara doula är jag utbildad personalvetare och arbetar som rekryterare. Har även påbörjad utbildning till samtalsterapeut med förväntad examen 2023. Kommer finnas tillgänglig för elevsamtal till rabatterade priser och ha inriktning på graviditet, barn och framförallt föräldraskap.

Jag bor i Solna och är tillgänglig för uppdrag i hela Stockholmsområdet. Är bekväm att erbjuda mina tjänster på svenska och engelska. HBTQI, självstående och par är alla varmt välkomna att kontakta mig för ett första förutsättningslöst samtal.

Varma hälsningar,
Caroline Kirschon

Telefonnummer: 0793478907
Email: Caroline.kirschon@gmail.com
Instagram: kirschon_coachning
Webbsida: kirschoncoachning.com

Johanna Bådenfalk, doula i Nyköping

Att ett barn föds är det största som kan hända i livet, det är en existentiell upplevelse av ojämförbara proportioner och jag känner så starkt för det faktum att det måste behandlas som just detta. Som doula vill jag hjälpa dig att få rätt förutsättningar för att du ska kunna lyssna på din kropp och föda ditt barn på dina villkor. Jag vill lyssna på och stärka dig, eventuell partner och/eller annan stödperson genom att erbjuda information och stöd. Att gå in i en födsel som informerad och stärkt ökar chanserna för en positiv upplevelse. Det enda som behövs är egentligen att du som föder lyssnar inåt, till dig själv och din kropp, för att detta ska vara möjligt behövs dock rätt förutsättningar- en känsla av trygghet.

Jag bor i Nyköping med min man och våra två barn. Min dotter kom till världen via en kejsarfödsel och min son via en VBAC (vaginal Birth after caecarian). Jag jobbar på Kvinnokliniken på Nyköpings lasarett och studerar just nu till sjuksköterska för att kunna läsa vidare till barnmorska. Jag utbildade mig till doula i början av 2021 och planerar att i framtiden starta en klinik som rymmer ungdomsmottagning, mödravårdscentral och födselavdelning. Där vill jag ge alla födande en möjlighet till relationsbaserad och personcentrerad vård under graviditet, födsel och barnsängstid. Jag brinner för kvinnor och barns rättigheter och födslar är min hjärtefråga. Jag älskar att använda konst, främst i form av fotografi, måleri och poesi för att nå ut till människor.

Kort och gott skulle jag beskriva mig själv som en lugn men energisk, ödmjuk men ambitiös, djup och driven småbarnsmamma med en konstnärssjäl i en ganska liten stad med det något större målet att rädda hela världen. 

Vid intresse är du välkommen att höra av dig till mig för ett kostnadsfritt första möte, vi hörs!


Email: johannabadenfalk@hotmail.se
Instagram: @doula.johanna

Annelie Wargdal – doula i Tierp, Uppsala, Gävle och Sandviken

Annelie Wargdal – doula

Jag heter Annelie och bor utanför Tierp med min partner och mina två barn. Det som gör att jag intresserat mig för graviditet och födande är samspelet mellan det fysiska och emotionella. En förlossning borde vara en magisk upplevelse för alla men tyvärr ser det inte alltid ut så vilket är sorgligt eftersom födande är något som påverkar oss för alltid. Hur vi föder barn spelar roll! En förlossning är något jag önskar att alla kunde se tillbaka på och känna sig stärkta av, både som individer och i sin relation. Här har jag som doula en viktig roll. Mitt mål är att bidra till en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. 

Jag stöttar både den födande och partnern och ser till att ni får så bra förutsättningar som möjligt för att den födande ska få föda på sina villkor. Genom ett kontinuerligt känslomässigt stöd både före, under och efter en förlossning samt verktyg för att kunna möta det som händer fysiologiskt i kroppen kan jag som doula bidra till ökad trygghet och tillit. Jag tar uppdrag i och kring Uppsala, Gävle, Tierp och Sandviken. Läs gärna mer

Telefonnummer: 0706-817476
Email: info@doulaannelie.se
Instagram: @doulaannelie
Webbsida: www.doulaannelie.se

Föd i trygghet med både kropp och själ.