Om oss

Vi är två kursledare med lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med födslar, gravida och profylaxkurser. Vi drivs av vetskapen om att upplevelsen av en födsel spelar roll och att alla har rätt till en trygg och värdig förlossning.


Märta och Eva

Vi håller tillsammans profylaxkurser, ger workshopen Aktiv Förlossning samt doulautbildningen Föda Med Stöd.

Märta

Jag heter Märta Cullhed Engblom och är barnmorska och skribent. Jag har arbetat med förlossning och eftervård på Akademiska sjukhuset i Uppsala, BB Stockholm samt Södra BB. Innan jag blev barnmorska arbetade jag på barnsjukhuset i Uppsala.

Idag håller jag kurser, tar uppdrag som barnmorska/ doula, föreläser, bloggar och författar texter inom mitt ämnesområde. Hösten 2020 debuterade jag med boken Föda barn med stöd: maximera din chans till en trygg förlossning.

Mer om Märta och hennes arbete hittar du på Föda med Stöd.

Eva

Jag heter Eva Grape Ersson, är i botten socionom med över 10 års erfarenhet som kurator och arbete på familjecentral. Jag är också Föda Utan Rädsla – instruktör, doula och yogalärare. Jag har också utbildat mig i metoden Aktiv baby och Spinning baby.

I mitt arbete har jag alltid brunnit för familjer i alla former. Att föda barn och att bli förälder är i allra högsta grad en psykosocial händelse och något vi bär med oss hela livet. Det är något vi behöver satsa på!

Mer om Eva och hennes arbete hittar du på Eva Grape