Föda med stöd-doulor

Här presenterar vi de doulor som har gått vår doulautbildning Föda med stöd och blivit certifierade genom oss.

Caroline Kirschon, doula i Stockholm

Caroline Kirschon, doula i Stockholm
Caroline Kirschon

Mitt namn är Caroline Kirschon och är certifierad doula. Jag har alltid varit fascinerad av födslar och när jag själv var gravid ökade mitt intresse att utforska kroppens inneboende krafter. Tillsammans med stöd från min doula hade jag rätt förutsättningar för en upplevelsebaserad fysiologisk förlossning.

Som certifierad doula arbetar jag utifrån Föda utan rädsla verktygen, andning, rösten, avslappning och tankens kraft. Enkla i sin beskrivning och otroligt kraftfulla verktyg under förlossningsarbetet. Under förberedande samtal går vi genom verktygen i teorin och i praktiken. Jag finns med som stöd under graviditeten och i förberedelsen inför förlossningen, närvarande under förlossning och efter födelsen.

Jag tror på kroppens förmåga att alla kan föda barn med rätt förutsättningar, och med kontinuerligt emotionellt och känslomässigt stöd kan trygghet öka för att få en stärkande och positiv förlossningsupplevelse, som du bär med dig som en av de största händelserna i ditt liv samt ger en otroligt välgörande start på  föräldraskapet. Min målsättning som doula är att bidra med individanpassat stöd till födande, att föda på sitt sätt och på sina villkor, utifrån hens rättigheter.

Utöver att vara doula är jag utbildad personalvetare och arbetar som rekryterare. Har även påbörjad utbildning till samtalsterapeut med förväntad examen 2023. Kommer finnas tillgänglig för elevsamtal till rabatterade priser och ha inriktning på graviditet, barn och framförallt föräldraskap.

Jag bor i Solna och är tillgänglig för uppdrag i hela Stockholmsområdet. Är bekväm att erbjuda mina tjänster på svenska och engelska. HBTQI, självstående och par är alla varmt välkomna att kontakta mig för ett första förutsättningslöst samtal.

Varma hälsningar,
Caroline Kirschon

Telefonnummer: 073-516 06 06
Email: Caroline.kirschon@gmail.com
Instagram: kirschon_coachning
Webbsida: kirschoncoachning.com

Johanna Bådenfalk, doula i Nyköping

Johanna Bådenfalk – doula

Att ett barn föds är det största som kan hända i livet, det är en existentiell upplevelse av ojämförbara proportioner och jag känner så starkt för det faktum att det måste behandlas som just detta. Som doula vill jag hjälpa dig att få rätt förutsättningar för att du ska kunna lyssna på din kropp och föda ditt barn på dina villkor. Jag vill lyssna på och stärka dig, eventuell partner och/eller annan stödperson genom att erbjuda information och stöd. Att gå in i en födsel som informerad och stärkt ökar chanserna för en positiv upplevelse. Det enda som behövs är egentligen att du som föder lyssnar inåt, till dig själv och din kropp, för att detta ska vara möjligt behövs dock rätt förutsättningar- en känsla av trygghet.

Jag bor i Nyköping med min man och våra två barn. Min dotter kom till världen via en kejsarfödsel och min son via en VBAC (vaginal Birth after caecarian). Jag jobbar på Kvinnokliniken på Nyköpings lasarett och studerar just nu till sjuksköterska för att kunna läsa vidare till barnmorska. Jag utbildade mig till doula i början av 2021 och planerar att i framtiden starta en klinik som rymmer ungdomsmottagning, mödravårdscentral och födselavdelning. Där vill jag ge alla födande en möjlighet till relationsbaserad och personcentrerad vård under graviditet, födsel och barnsängstid. Jag brinner för kvinnor och barns rättigheter och födslar är min hjärtefråga. Jag älskar att använda konst, främst i form av fotografi, måleri och poesi för att nå ut till människor.

Kort och gott skulle jag beskriva mig själv som en lugn men energisk, ödmjuk men ambitiös, djup och driven småbarnsmamma med en konstnärssjäl i en ganska liten stad med det något större målet att rädda hela världen. 

Vid intresse är du välkommen att höra av dig till mig för ett kostnadsfritt första möte, vi hörs!


Email: johannabadenfalk@hotmail.com
Instagram: @doula.johanna

Annelie Wargdal – doula i Tierp, Uppsala, Gävle och Sandviken

Annelie Wargdal – doula

Jag heter Annelie och bor utanför Tierp med min partner och mina två barn. Det som gör att jag intresserat mig för graviditet och födande är samspelet mellan det fysiska och emotionella. En förlossning borde vara en magisk upplevelse för alla men tyvärr ser det inte alltid ut så vilket är sorgligt eftersom födande är något som påverkar oss för alltid. Hur vi föder barn spelar roll! En förlossning är något jag önskar att alla kunde se tillbaka på och känna sig stärkta av, både som individer och i sin relation. Här har jag som doula en viktig roll. Mitt mål är att bidra till en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. 

Jag stöttar både den födande och partnern och ser till att ni får så bra förutsättningar som möjligt för att den födande ska få föda på sina villkor. Genom ett kontinuerligt känslomässigt stöd både före, under och efter en förlossning samt verktyg för att kunna möta det som händer fysiologiskt i kroppen kan jag som doula bidra till ökad trygghet och tillit. Jag tar uppdrag i och kring Uppsala, Gävle, Tierp och Sandviken. Läs gärna mer

Telefonnummer: 0706-817476
Email: info@doulaannelie.se
Instagram: @doulaannelie
Webbsida: www.doulaannelie.se

Föd i trygghet med både kropp och själ.