Vem passar det att gå profylaxkursen Föda Utan Rädsla?

Skrivet av Eva Grape Ersson

profylaxkurs
Vem har nytta av att gå en profylaxkurs?

Vem ska gå en profylaxkurs och vem gynnas av att förbereda sig inför sin stundande förlossning? För mig är svaret enkelt – Alla!

På mina kurser genom åren har jag träffat par som väntat första barnet och många som kommer inför födseln av sitt andra. Jag har haft ett par som väntat sitt femte barn! Det är aldrig för sent att förbereda sig.

En del som kommer på Föda Utan Rädsla-kursen är rädda inför att föda, andra är det inte alls. Kursen passar båda. Det kanske låter konstigt men Föda Utan Rädsla är så finurligt upplagd att det inte har någon betydelse vad du från början känner inför tanken på att föda barn. Vi fokuserar på det fysiologiska födandet och sedan vad vi praktiskt kan göra för att hantera födandet. Och så lägger vi mycket fokus på att stödpersonen ska bli trygg i vad hen ska göra. Och det brukar vara mycket skönt för den som ska föda. Alla oavsett ingång har något att hämta.

Några har tillit till att kroppen kan föda. Andra saknar den. Några vill föda med all smärtlindring som går att få, andra utan någon medicinsk smärtlindring alls. Några tror att det kommer bli kejsarsnitt men kommer ändå för att vara förberedd på eventuell vaginal förlossning. Det spelar ingen roll. Välkommen!

Vissa som kommer på profylaxkursen har en traumatisk förlossning bakom sig. Välkommen! Igenkänningen blir ofta stor när vi pratar om vilka faktorer som spelar roll när vi föder. Många får tillbaka tro på sig själva, att det inte var dem det var fel på, det var inte deras kroppar som misslyckades. Vi börjar bygga en ny grund att stå på inför den här födseln.

Andra som kommer är jättenyfikna på att föda barn för första gången. Välkommen!

Vi välkomnar alla som står inför en förlossning. Vi ser fram emot att möta er alla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *