Vi ses live på Instagram

Skrivet av Eva Grape Ersson

I går, måndagen den 11:e maj, hade jag och Märta vår första live på Instagram på vårt konto @profylaxkurser. 32 personer tittade in under vår timme långa sändning och det tycker vi var riktigt roligt. Vi känner att det är ett intressant och givande sätt att få kommunicera med er.

Jag och Märta får prata om saker som intresserar oss på ett lite mer spontant sätt vilket känns roligt och att ha er med ger härlig integration. Vi svarar gärna på frågor under tiden som vi pratar.

Vad vill du att vi ska prata om?

Vi tog emot uppslag till samtalsämnen och frågor innan vi började men vi hann ärligt talat inte prata om mer än ett par ämnen. Denna gång pratade vi en del om hur man kan tänka om man vill stanna hemma så länge som möjligt innan man åker in till förlossningen och hur man kan planera för att åka bil under pågående aktiv fas och hur viktigt stödet är. Det blev också lite prat om smärtlindring och jag berättade lite om när jag födde hemma då man ju inte kan ha någon medicinsk smärtlindring.

Frågor från er som är med live kommer vi svara på direkt i så stor utsträckning som möjligt. Vi tar ändå gärna emot förslag på vad vi ska prata om i kommande lajver. Lämna en kommentar här eller gå in på Instagram @profylaxkurser och skriv till oss där.

Vill du prata om att föda?

Efter vår live fick vi en så fin kommentar från en kvinna som är lite rädd inför att föda men som börjar vända på det och att vår live hjälpte henne. Vad fantastiskt glada vi blir av att höra det! Vårt budskap går hem!

Som du ser på bilden ovan är vår nästa live måndagen den 18/5 kl 10:15. Häng gärna på och kommunicera med oss direkt. Om du inte har möjlighet att vara med direkt kan du se liven i 24 timmar efteråt i våra händelser på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *